Mbah Djon kirim BBM isine penjaluk marang sapa wae sing gelem donor darah golongan darah A Rh -. Penjaluk kuwi banjur tak kirim nyang group BBM. Ana siji kanca sing golongan darahe A. Eman dhekne ra weruh Rh ne. Lan dhekne ya ra ngerti Rh kuwi apa.

Aku njur mbukak wikipedia, sakliyane penggolongan darah ABO pancen ana maneh penggolongan darah berdasar faktor rhesus yakuwi rhesus – lan rhesus +. Intine yen ing permukaan sel darah merah ana faktor rhesus njur disebut Rh +, sakwalike yen tanpa faktor rhesus disebut Rh -.

Antarane donor karo penerima / resipien sakliyane kudu padha golongane, ideale uga kudu padha Rh ne kanggo meminimalisir penolakan, ngono jarene kanca dokter.