Anakku ngguyu ngakak bareng tak ajari nembang jawa. Dudu tembang jawa balane sinom, megatruh lan liya-liyane, nanging tembang jawa dolanan. Ora ana siji-sijia sing sakiki diulangke ing sekolahan.

Salah sijine tembang dolanan sing kerep tak nyayekke wektu isih SD ya kuwi Gajah-Gajah, ngene unine:

Gajah-gajah, rene tak kandhani jah
mata kaya laron, siung loro, kuping gedhe
kathik nganggo tlale, buntut cilik
tansah kopat-kapit
sikil kaya bumbung
mung mlakumu megal-megol (aku lali baris terakhir sing bener piye…)

Tembang liyane: Padhang mBulan

Yo pra kanca, dolanan ing njaba
padhang mbulan, padhange kaya rina
rembulane ne … sing awe-awe
ngelingake aja padha turu sore

Sampeyan isih kelingan, lagu dolalanan apa sing mbiyen kerep dinyanyekke?