Sawijining dina karo nunggoni anakku sing lagi dipriksa dokter, aku maca poster sing dipasang ing ruang tunggu. Ana gambar jeroane kuping, tak waca keterangane…

Ing kono dijelaske, swara mrambat nganti isa dideteksi syaraf ing kuping. Tekane swara ing kuping tengen isa beda karo kuping kiwa, merga tekane ora bareng, otak isa ngolah saka ngendi tekane swara kuwi.

Kecepatan swara banget cepete, ing udara kanti suhu 20 derajat C, kecepatane 344 meter per detik utawa 1.238,3 km/h, nanging kuping isa ndeteksi perbedaan sing mung sethithik banget.

Subhanallah, saupama wong kupinge mung siji, mungkin kita ora bisa ndeteksi saka ngendi tekane swara. Mbokwenawa, manungsa wis punah merga sering tabrakan utawa ketiban barang atos.