Gegayutan karo pengetan Dina Tanpa Mbako Sak nDonya 2006 sing tiba ing tanggal 31 Mei 2006, kita kudu waspadha marang bahayane ngrokok:

1. MBako kuwi MBEBAYANI ING WUJUD APA WAE, rokok, rokok pipa, bidi, kretek, rokok beraroma cengkeh, snus, snuff, rokok
tanpa keluk,cerutu… kabeh mbebayani.

2. Mbako ing sakabehing jenis, jeneng lan rasa apa wae padha wae bahayane. Mbako MBEBAYANI ING SAMARAN APA WAE. Mild, light, low tar,
full flavor, fruit flavored, chocolate flavored, natural, additive-free,
organic cigarette, PREPS (Potentially Reduced-Exposure Products),
harm-reduced… kabeh mbebayani. Label-label kasebut ORA nduduhake yen produk-produk sing dimaksud luwih aman tinimbang produk liya sing tanpa label-label kasebut.

3. Nuntut marang Pemerintah Republik Indonesia sakcepete ngratifikasi WHO Framework Convention on Tobacco Control (WHO FCTC) kanggo kasarasan penerus bangsa. Indonesia siji-sijine negara ing Asia sing durung nandatangani perjanjian Internasional iki.

Wong Jawa