Jawa asli, bapak jawa, ibu jawa, simbah jawa, bapake simbah jawa……….. Adam, dudu kethek kaya kandhane Darwin.

31 Tanggapan to “Aku”

  1. WAGE Says:

    Jawinipun pundi ? paring asmo sinten ? Kulo Wage asal saking Cepu, sakniki manggen teng Samarinda sampun slangkung taun lawasipun…sugeng tetepungan….

  2. suket Says:

    kula nuwun mbahhh….

  3. togog Says:

    tepang aken, nami kulo togog sangking semboro-jember.kulo ngajak dumateng rencang2 sedaya,ingkang kagungan warto utawi ular2.supados dipun kirim. sahinggo kito saget
    sillaturohim.

  4. Anton Says:

    bozzz mosok bojone barang jowo :D

  5. Tamim Says:

    kula nuwun lan derek tepang
    menawi kersa mangga pinarak dateng
    http://kawruhjawi.wordpress.com

  6. j4w4 Says:

    Sae Pak/Mas Tamim…mugi-mugi tambah kathah blogger Jawa.

  7. gusnunu Says:

    Walah walah jebule sampean ya sedulurku tenan,namung beda bapak ya besa ibu. Ayo-ayo pada nguri uri budaya jawa aja kalah karo wong australi sing pinter nyinden lan pinter ndalang wah rada lali aku jenenge, he he pancen wis lungse umur ya ngene iki

  8. sekar Says:

    We..lhadalah..kula nembe ngertos menawi Adam punika priyantun jawi tho?? Mangga sesarengan sinau tuwin gladhen basa jawi alus..supados lestantun…nuwun

  9. sarwandi Says:

    tepangan, kulo nggih asli jawi ingkang alus basanipun


  10. Nderek tepang kisanak, kawulo asli saking Karanganyar, Surokarto Hadiningrat. Wekdal meniko pados upo wonten mBetawi. Nderek bingah awit saget tetepungan kaliyan sederek wonten mriki. Nuwun.


  11. derek tepang, kulo asli tyan jawi, asli nganjuk jawa timur. Nderek bingah bilih wonten blogger jawi engakng kados mekaten. mugi tambah rame tamunipun

  12. om Bertus Says:

    ndherek pitepangan, kula saking mBantul, badhe tumut nguri-uri basa Jawi,kanggge ngraketaken anggen kita pasedherekan, punapa pareng kula ngundhuh sakbageyan seratan panjenengan kangge isen-isen blog kula: http://www.sekarratri.blogspot.com. Mangga menawi kalegan, keparenga mampir sinambi paring celathu.
    Nuwun.

  13. j4w4 Says:

    Mangga om Bertus, isi blog punika bebas dicopy.

  14. Yahya Says:

    Ini saya punya tembang2 jawa biasanya untuk puji pujian di mushola sebelum sholat dimulai:

    Sholawat badar (yang diselipi dengan syi’ir tentang Sifat Wajib Allah, Rukun Islam, Rukun Iman, Fardhlunya Wudhlu dan Sindiran2 lainnya)

    Sholatullah Salammullah ‘ala toha rosulillah
    Sholatullah Salammullah ‘ala yasiin habiillah

    Allah Wujud, Qidam, Baqo’
    Mukholafatu, Lil Hawaditsi
    Qiyamuhu, Binnafsihi..
    Wahdaniyah, Kodrat, Irodat

    Ilmu. Hayya, Sama’, Basor
    Kalam, Qodiron..
    Al Muriddan, Kaliman, Hayyan
    Sami’am, Bashiron, Mutakaliman

    Eling siro kang sak nyoto
    Rukune Islam kang limo
    Kang sepisan moco sahadat
    Tekatno lan ngucap siro

    Kaping pindo iku sholat
    Ono ing fardu kang limo
    Kaping telu aweh zakat
    Lamun siro sugih bondo

    Kaping papat iku poso
    Ono ing wulan romadhon
    Kaping limo ziaroh haji
    Aneng Mekah lamun kuoso

    Lan malih rukune Iman
    Yoiku enem perkoro
    Kang sepisan imano siro
    Ing Alloh Pangeran kito

    Kaping pindho imano siro
    Ing malaekate Gusti Alloh
    Kaping telu imano siro
    Sekehing kitabe Alloh

    Kaping papat imano siro
    Ing utusane Pangeran kito
    Kaping limo imano siro
    Dino kiamat mesti ono

    Kaping enem imano siro
    Ing pepesthening Gusti Alloh
    Olo becik iku nyoto
    Kersaning Pangeran kito

    Lan malih rukune wudlu
    Yoiku enem perkoro
    Kang sepisan niat kelawan ati
    Kaping pindho masuh rai

    Kaping telu masuh astane loro
    Kaping papat ngusap sirah
    Kaping limo masuh sukune loro
    Kaping enem iku tertib

    Eling-eling siro manungso
    Temenono anggonmu bekti
    Mumpung during katekanan
    Malaekat juru pati

    Moloekat juru pati
    Lirak lirik marang siro
    Nggone nglirik angenteni
    Dawuhe kang moho suci

    Cilik cilik diwulang ngaji
    Besok gede supoyo ngerti
    Agomo islam agomo suci
    Sopo ra ngaji awake rugi

    Rugi donya ra dadi opo
    Rugi akherat bakal ciloko
    Sopo wae ra iso mbelo
    Kurang bejo mlebu neroko

    Emane yen dadi wong sugih
    Golek bondho ra wigah-wigih
    Barang haram digowo mulih
    Neng akhirat bakal ditagih

    Eman ugo yen dadi wong mlarat
    Akeh dosa neng ra tobat-tobat
    Gaweane mung nunggu zakat
    Opo maneh yen ora sholat

    Eman maneh yen sugih bondho
    Pengin opo wae mesti iso
    Neng ra sadar kakehan dosa
    Suk yen mati bakal ciloko

    Emane yen dadi pedagang
    Ngalor ngidul dodolan barang
    Golek bathi ra kurang-kurang
    Neng sholate do arang-arang

    Eman uga yen dadi petani
    Mengkat esuk ngarap pari
    Wektu luhur dilewati
    Sholat ngasar nganti lali

    Eman maneh yen dadi bakul
    Nggowo barang ngalor ngidul
    Golek pangan nggo isi wakul
    Neng sholate do podo ucul

    Paling eman yen dadipejabat
    Gaweane mung rapat-rapat
    Omong lamis ngapusi rakyat
    Opo maneh do ora sholat

    Kyai Abdul Basir sempat menyempaikan beberapa topik dengan bait-bait shalawat dengan syair -syair Jawa.. berikut sedikit petikannya:

    Hasbunallohwa ni’mal wakkil
    Ni’mal mawla wa ni’man Nasir

    La haula wala quwata
    Ila billahil ‘aliyil ‘adhim

    Urip kudu sing ati ati
    Amal becik do dilakoni
    Golek ridhane kang moho suci
    Neng akherat bakale mukti

    Karcis swargo kuwi murah
    Neng akeh sing podo wegah
    Karcis neroko kuwi larang
    Sing seneng kok pirang-pirang

    Urip saiki kudu waspodo
    Godaane werno-werno
    Halal haram ra pati cetho
    Salah pilih bakal ciloko

    Werkudoro gambare wayang
    Gatotkoco iso mabur
    Ayo konco do sembahyang
    bakal slamet neng ngalam kubur

    Seperti sepotong lagu yang sempat kami rekam waktu pulang kampung ke Purworejo kemarin
    Berikut petikannya :
    ……..
    eling eling siro manungso
    kito sedoyo bakale sedo

    kito sedoyo bakale mulih
    diklambeni sandangan putih
    diklambeni sandangan putih

    ditumpake kereto jowo
    rodo papat rupo menungso

    di dusi nganggo banyu kembang
    tonggo tonggo podho nyawang
    do tangisan koyo wong nembang
    do tangisan koyo wong nembang

    siro mati bondho ra melu
    bojo ayu bejo sing nemu

    ning kuburan podho tangisan
    ditinggal mati nggrayah warisan
    ditinggal mati wegah tahlilan

    eling eling siro manungso
    ojo podho rebutan bondho

    simbah simbah ayo ngibadah
    najan umur wis ora tambah
    simbah simbah yen ra ngibadah
    ning akherat bakale susah
    ning akherat bakal dipisah

    awit cilik diwulang ngaji
    besok gedhe ben dadi santri
    ojo seneng ngombeni wisky
    opo meneh pil ekstasi
    doyan wadon karo maen judi

    yen wong urip amale kurang
    suk nek mati cemplungke jurang
    najan kere amale gedhe
    ning suargo dipakani sate
    ning akherat dipenak penake

    cekap semanten panglipur kulo
    tembang kulo tembang wong jowo
    menawi lepat nyuwun ngapuro
    nyuwun ngapuro kalih nyuwun arto
    nyuwun arto gawe tumbas sego

    sing maringi , tak dongakke slamet
    sing ra maringi , yo kebangeten banget
    sing ethok2 turu , tak dongakke slamet
    ning sithik wae..

    Sangu Pati
    July 12th, 2008 by berliana79

    Eling – eling siro manungso
    Ngelingono anggonmu sholat lan ngaji
    Mumpung durung ketekan malaikat juru pati ( Iszro’il )

    Panggilane kang moho Kuwoso
    Gelem ra gelem bakal di gowo
    Den saline sandangan putih
    Yen wes budal ra biso mulih.

    Tumpakane kereto jowo
    Roda papat rupa manungso
    Jujugane omah guwo
    Tanpo bantal tanpo kloso

    Omahe ra ono lawange
    turu ijen ra ono kancane
    Di tutupi anjang- anjang
    Diurug lan di siram kembang

    Tonggo – tonggo podo nyawang
    Tangisane koyo wong nembang
    Yen ngijik ayang- ayang
    Pertondho imane kurang

    Kelingan dhek emben, ana tembang puji-pujian mengkene;

    Eee….sedulur yen wis krungu ana adzan
    mlebu mejid ngelingana kuwajiban
    sholat sunat aja nganti ketinggalan
    tunggu imam sinambi puji-pujian

    ( ora njur malah padha ndopok nang njero mesjid )

    Eeee…..manungsa rukun islam ana lima
    syahadat sholat pasa, zakat haji genep lima
    sholat iku penting bisa nyegah laku ala
    sak jeroning sholat mengku donga warna-warna

    1. abi Says:

      ass…
      mas yahya apakah ada mp3 sangu pati dan bisa download lagu sangu pati dmn,,,,?
      sblmnya maaf…
      wassalam..

      1. majid Says:

        unggah dong mp3nya ..terims

    2. bejo ndeso Says:

      nyuwun sewu kisanak kulo bejo asli njowo dalam negeri mbanyumas menawi angsal kulo njeh nyuwun mp3 ne

      suwun

  15. sugeng Says:

    ana sing nduwe lagu sangu pati format mp3 opo ora yoooo?
    nek ana sing nduwe kulo nyuwun…. kirim mawon teng ergheinz@yahoo.com
    matur sembah nuwun

    1. ipul Says:

      kulo nggih nyuwun yen wonten mp3 nipun. kirim teng tpuliwarna@yahoo.com. suwun nggih

  16. soero Says:

    nderek tepang kaliyan ingkang mbaureksa blog mriki, menawi wonten wekdal kula aturi pinarak wonten blog kula.

    1. j4w4 Says:

      Lha pundi alamate blog-e nJenengan?


  17. Ndherek tetepangan kaliyan ingkang ngasta pusaraning praja “WONG JAWA”, lan kawula aturi pinarak wonten rompok kula menawi wonten wekdal ingkang lodhang.


  18. Walah walah jebule sampean ya sedulurku tenan,namung beda bapak ya besa ibu. Ayo-ayo pada nguri uri budaya jawa aja kalah karo wong australi sing pinter nyinden lan pinter ndalang wah rada lali aku jenenge, he he pancen wis lungse umur ya ngene iki
    +1

  19. chasan Says:

    wong jawi pancen raos tenan


  20. Keraos jawinipun sanget nggih . . .

    Bilih mekaten dalem inggih bade ndherek tetepangan kaliyan sedaya sedherek blogger ing mriki.

    Dene dalem lare saking negari Balumbang-Pangan, Negarinipun Sang Adipati Bhre “Menak Jinggo” Wirabhumi .

    Senaosa makaten dalem sanes sanak turunipun sang Adipati. Amargi dalem kagungan rama saking Negari Ngayogyakarto, dene pun ibu asli saking satunggaling dusun caketing jurang kendil, papan dhunungipun “Si Mbah” Singo Lodaya.

    Samenika dalem sampun gangsal welas taun langkung lenggah wonten negari tinggalanipun “Jan Piterzhon Coon”.

  21. bowo Says:

    monggo di kersake … tembang sangu pati …. http://youtu.be/hW-38Tvh58E

  22. Satrio bakul umuk Says:

    Pemerintah Pusat akan membuat program 3 kota bersaudara ( Three sister cities ) yaitu :
    MAgetan NGAwi POnorogo, yang apabila disingkat menjadi :…
    “MANGAPO”

    Mungkin di masa mendatang akan muncul juga
    “DIBALANG SANDAL” (Purwodadi, Batang, Pemalang, Semarang , Kendal),atau
    “KASUR BOSOK” (Karanganyar, Sukoharjo, Boyolali, Solo, Klaten). Asal jangan
    “SUSU MBOKDE” (Surakarta ,Sukoharjo, Mboyolali, Kartasura, Delanggu)

  23. budhimas Says:

    cah poerjo mmg top…

  24. arif Says:

    jawa podo ngndik

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.